Nieuws

Op deze pagina worden nieuwsberichten vanuit onze branche of ons bedrijf geplaatst

Onduidelijkheid zelf vullen LPG gasflessen en heftrucktanks

Regelgeving
In Nederland is het al jaren zo, dat het zelf vullen van gasflessen met LPG bij het tankstation verboden is, omdat dit grote risico's met zich meebrengt.

Tot eind 2015 mochten speciale LPG-tanks, met een overvulbeveiliging, nog wel aan de pomp gevuld worden, echter sinds 1 januari 2016 is er een nieuw Activiteitenregeling milieubeheer van kracht, waarmee ook dit verboden wordt in Nederland.

In artikel 5.74 van deze wet staat: 'Gasflessen en wisselreservoirs worden niet met LPG gevuld'. Dit houdt in dat het nu duidelijk is dat ook flessen met een zgn. "80% vulbeveiliging" niet meer gevuld mogen worden bij een tankstation.

In sommige gevallen is dit in het buitenland wel toegestaan, met daarbij vaak de eis dat de installatie uitgevoerd moet zijn met een vaste buitenaansluiting voor het vullen.

Hoe zit het dan met heftruckflessen?
Bovenstaande geldt ook voor losse heftrucktanks. Per 1 januari 2016 mogen ook deze niet meer afgevuld worden bij benzinestations. Wij kunnen uw lpg-fles en heftruckfles voor u afvullen met propaan in ons eigen vulstation.

Ruilsysteem heftrucktanks
Als u deelneemt aan ons eigen ruilsysteem voor heftrucktanks, betaald u een vast huurbedrag per jaar. Wij nemen dan de kosten voor onderhoud en keuringen voor onze rekening.

Deze flessen beschikken over een snelkoppeling. We vullen de flessen in ons eigen vulstation en kunnen deze indien gewenst met ons eigen vervoer (volgens ADR) omruilen op uw locatie.

Voor meer informatie hierover stuurt u een mail aan info@bakkergas.nl.


GA TERUG
Snelle levering
Uitgebreid assortiment gasflessen op voorraad
Vertrouwd, korte lijnen, direct contact
Eigen vulstation