Gassen

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de diverse categorieƫn gas.

BEKIJK PRODUCTEN

Propaantank

In het buitengebied, op het recreatiepark, op de bouw, overal waar geen aardgas is kan propaan in een bulk opslagtank de oplossing zijn. Bijna alle propaantanks worden bovengronds geplaatst, maar indien de klant een voorkeur heeft voor een ondergrondse tank, dan bestaat deze mogelijkheid.Er kunnen opslagtanks geleverd worden met een waterinhoud variƫrend van 1.200 tot 40.000 liter.

Vanzelfsprekend voldoen de tanks aan alle wettelijke vereisten en hebben diverse veiligheidsvoorzieningen. Het plaatsen van de tanks wordt uitgevoerd door onze een door Stoomwezen geaccepteerde installateur. De standaard tanks zijn uit voorraad leverbaar.

In de meeste gevallen dient er melding plaats te vinden aan het bevoegd gezag of een milieuvergunning te worden aangevraagd, voordat de propaantank mag worden geplaatst. Voor opslagtanks met een waterinhoud groter dan 13.000 liter is in een aantal gevallen een bouwvergunning nodig. Ook daarbij kunnen wij u adviseren.


Regelgeving

Er moet rekening worden gehouden met de afstand van de tank en de omringende opstallen. Binnen 1,5 meter rondom de tank mogen geen materialen worden opgeslagen.De vereiste minimale afstand tussen de propaantank en het pand (woning/bedrijf) van een andere propaangasgebruiker bedraagt tenminste 15 meter. De afstand tussen de propaantank en het pand van een niet-propaangasgebruiker is afhankelijk van de tankinhoud van de propaantank. Hierover kunt u alles nalezen in PGS 19.Snelle levering
Uitgebreid assortiment gasflessen op voorraad
Vertrouwd, korte lijnen, direct contact
Eigen vulstation