Nieuws

Op deze pagina worden nieuwsberichten vanuit onze branche of ons bedrijf geplaatst

Een gashaard zonder gasaansluiting? Dat kan!

Woont u in een gasloze woning, en wilt u toch genieten van de sfeer van een gashaard? Dat is geen enkel probleem. Dit kan namelijk ook met andere soorten gas, zoals propaangas. Dit is milieuvriendelijk, en hiermee kunt u dus ook uw gashaard laten branden, wanneer u geen gasaansluiting heeft.

Doordat propaan een afval- en restproduct is, is dit een duurzaam alternatief voor aardgas. Zolang er gebruik wordt gemaakt van aardolie als grondstof voor bijvoorbeeld kunststof, en medicijnen, is het duurzaam om het restproduct wat overblijft (bio-propaan) te gebruiken. Propaangas wordt nagenoeg volledig verbrand, en levert nauwelijks een bijdrage aan de opwarming van de aarde. Een propaanhaard heeft in tegenstelling tot een houtkachel of pelletkachel een zeer lage CO2- en zwaveluitstoot, en er is vrijwel geen fijntstofemissie. Propaan is biologisch afbreekbaar en verdwijnt gewoon.

Wilt u dus een sfeervolle gashaard in uw gasloze woning, dan is het gebruik van propaanflessen bij uitstek geschikt!

Een particulier met een gashaard, is verplicht zich te houden aan de PGS-15 regelgeving. Hierin staat dat je onder de 125 liter gene rekening hoeft te houden met afstanden tot de erfgrens en gebouwen. Echter dit geldt alleen voor flessen die níet aangesloten zijn. Wanneer de flessen aangesloten zijn op de gasleiding, mogen deze gewoon achter uw woning geplaatst worden, zonder dat de muur brandwerend hoeft te zijn. Daarom hebben wij een oplossing voor u: Een gasflesopslag met omschakelsysteem!

Afhankelijk van uw wens zijn er verschillende oplossingen. U kunt uiteraard één gasfles aansluiten, welke u telkens handmatig omwisselt als deze leeg is. Echter dan zult u altijd in de gaten moeten houden hoe ver uw fles leeg is, en voldoende voorraad moeten hebben. Een veel handigere oplossing is 2 (of 4) propaanflessen aaneengesloten in een opslagkast, met een systeem dat automatisch overschakelt naar de tweede (of 3 de en 4de) fles, als de eerste fles leeg is. Dan is er voldoende tijd om de lege gasfles om te (laten) wisselen, en kan uw haard gewoon blijven branden!

GA TERUG
Snelle levering
Uitgebreid assortiment gasflessen op voorraad
Vertrouwd, korte lijnen, direct contact
Eigen vulstation